A Google Maps valós idejű helymegosztója

Kedvencek közé

2017-03-23

Szerző: Gángó Anna

A jó, a rossz, és a csúf, a Google Maps valós idejű helymegosztójában

A Google Maps valós idejű helymegosztója

A Google kifejlesztett egy valós idejű helymegosztó funkciót a Google Maps-hez, ami rendkívül hasznos tud lenni, azonban hatása lehet korlátozó, idegesítő, vagy a legrosszabb esetben zaklatáshoz is vezethet.


A Google Maps helymegosztásának használata könnyen kezelhető. Csak rá kell nyomni a kék pöttyre, ami a helyzetedet jelöli, és a „Helyzet megosztása” opció meg is jelenik. Ezután eldöntheted, hogy kivel, és milyen hosszan akarod megosztani. Nyomj a „Megosztás” gombra, és a helyzetjelölő pötty megjelenik a másik személy térképén. Egy ikon jelenik meg ezután a térképeden, ami tudatja veled, hogy a helyzeted meg van osztva, amit bármikor ki is kapcsolhatsz.

Időintervallumokra bontva is megoszthatod helyzeted, 15 perctől 3 napig terjedően. Olyan opció is van, melyben addig oszthatod meg helyed, míg ki nem kapcsolod. Ebben az esetben a Google néhány hetendte e-mailben emlékeztet, hogy van aki tudhatja hol vagy egész nap, minden nap.

Ha valaki megosztja veled helyzetét úgy, hogy te inkább nem akarnál tudni róla, blokkolhatod az illetőt a térképedről. A blokkolást bármikor feloldhatod, amikor csak szeretnéd. Az Android felhasználók kirakhatják a mások helyzetét jelölő pin-eket kezdőlapjukra is, hogy gyorsan megtalálják merre van a másik.

 

 

A Google az „Utazás megosztása” funkciót is beleépítette, melyben be kell írd úti célod, hogy kivel akarsz menni, és elkezdheted az utat. A Google kiszámítja az út várható időtartamát is.

 

A jó

Nem nehéz elképzelni, mi mindent tehet könnyebbé a Google helymegosztója. Például, nálunk gyakori probléma, hogy helyet találjunk péntek este a budapesti belvárosban, ahová be lehet ülni. Aki később érkezik, mert nem ér oda időben a találkozóra, azzal folyamatosan tartani kell a kapcsolatot telefonon, vagy chat-en, hogy tudja merre járunk épp. A helymegosztó lényegesen megkönnyítené ezt a helyzetet.

 

A Google Maps valós idejű helymegosztója

 

Vannak más előnyei is persze. Ha eltévedsz, megoszthatod helyzeted egy barátoddal, aki vissza tud navigálni  a helyes irányba. A demenciában szenvedő öregeket is könnyen meg lehet találni, ha elkószálnak. Ezzel a funkcióval megszabadulhatunk a „Hol vagy?”, és „Mikor érsz ide?” típusú telefonhívásoktól.

 

A rossz

Mindazonáltal, nem nehéz elképzelni olyan helyzeteket, melyben a helymegosztás probléma lehet. A tinédzserek nemigazán szeretik, ha szüleik megosztatják velük helyzetüket, hogy láthassák hol vannak pontosan mikor elmennek. A gyanakvó párok közt is egészen biztosan lesznek viták olyanok miatt, hogy „Miért nem osztod meg velem a helyzeted? Mit titkolsz előlem?”

 

És íme a Csúf

Egy zaklató, bántalmazó használhatja arra is a helymegosztó funkciót, hogy ledominálja partnerét, és irányítása alá vonja. Természetesen a másik fél bármikor kikapcsolhatja a megosztás funkciót, de annak ki tudja milyen következményei lehetnek a négy fal között.

A Google Maps valós idejú helymegosztója világszerte be lesz vezetve az elkövetkező hetekben.


Ossza meg!

 

Mit ér egy szép honlap, ha senki nem látogatja? Mit ér egy magas látogatottságú weboldal, ha az megjelenésében nem tükrözi cége szakértelmét?

 

Ugye Ön sem szeretné ha látogatói negatív képet alakítanának ki Önről, még mielőtt a vásárlóivá válnának?

 

Több éves szakértelemmel és tapasztalattal a hátunk mögött olyan komplett online megoldást kínálunk mely a mikro, kis- és középvállalkozások számára versenyképes pozíciót biztosít.

 

Marketing blog ízelítő

 

Hogyan írj jó hírlevelet

Az e-mail hírlevél igen régi, de elterjedt eszköz az online marketingben. Sokan úgy gondolják, hogy idejétmúlt és a közösségi médiában vagy blogolásban látják a jövőt. De nem, ez nem a múlté, nem vesztett fényéből és fontosságából. Gyakorlatban egyre jobban teljesít!  Tovább

2018-06-04

7 Marketing trend az idei évre

A marketing világa állandóan változik, pláne a közösségi média modern világában.  A brendeknek folyamatosan kihívás hogy versenyképesek maradjanak a piacon. Íme néhány  tendencia amivel érdemes foglalkozni Tovább

2018-06-01

REDESIGN

Mostanra az emberek mindent az interneten intéznek, legyen ez vásárlás, szórakozás, tájékozódás, kapcsolatteremtés, ügyintézés, cégek felkutatása stb. Ez van felgyorsult világban élünk!    Tovább

2018-06-01

A színek jelentősége a marketing világában

A marketingben tudatosan építenek a színekre, ugyanis számos kutatás és vizsgálat kimutatta, hogy a gyors döntésen alapuló vásárlások 80%-ánál színek alapján történik a döntés egy adott termék mellett. Így a színekre és hatásaikra mind a kereskedelemben, csomagolásokon, termékeken, reklámokban nagy hangsúlyt fektetnek! Tovább

2018-05-30

A jó design jó üzlet

De mi is az a jó design?! Gyakran feltett kérdés, rengeteg válasszal. Most összegyűjtöttük 2018 legdominánsabb trendjeit.   Tovább

2018-05-30

2018-as webdesign trendek

Mikor foglalkoztak utoljára a weboldalával? Tovább

2018-05-28

Programozót, webfejlesztőt keresünk!

Programozót, webfejlesztőt keresünk!

Több, mint 10 éves múltú, stabil hátterű hazai cég keres Budapest XIV. kerületében lévő székhelyére programozó kollégát, első sorban sitebuild, frontend feladatok ellátására. Csatlakozz egy fiatalos csapatba, ahol szakmailag is fejlődhetsz változatos munkáinknak köszönhetően!   Programozót, webfejlesztőt keresünk!

2018-03-21

A Sony World Photography Awards 2017 döntős képei

A Sony World Photography Awards 2017 lélegzetelállító döntős képei

A Sony World Photography Awards, ami az egyik legnevesebb esemény a profi és amatőr fotóművészek körében, nemrégiben közzétette a döntős versenyzők képeit. Tovább

2017-06-16

z generáció marketing

A Z generáció – A digitális bennszülöttek a piacon

A Z generáció, azaz a jelenlegi 13-17 évesek, már mobillal kezdték az iskolát. Ellentétben az Y generációval, akik a mobilhasználat úttörői voltak, a Z tinik már bennszülötteknek számítanak. Tovább

2017-05-18

Google Earth újdonságok

Újítások a Google Earth-ben

A Google nemrégiben átalakította, megújította az Earth-öt, és egy dolog bizonyos, hogy megérte két évet várni rá. Tovább

2017-05-12

További cikkek