Egy korábbi cikkünkben már összefoglaltunk 5 fontos dolgot, melyek nélkülözhetetlenek egy valóban jól kinéző, professzionális honlaphoz. Most itt a folytatás, újabb öt lényeges elemmel, melyekre érdemes odafigyelni honlapkészítés során.

Kedvencek közé

2013-11-26

Szerző: K.D.

Esztétikus honlap megjelenés - 5 tipp neked (#2)

5 egyszerű tipp, hogy esztétikusabbá tedd honlapod megjelenését (2. rész)

Egy korábbi cikkünkben már összefoglaltunk 5 fontos dolgot, melyek nélkülözhetetlenek egy valóban jól kinéző, professzionális honlaphoz. Most itt a folytatás, újabb öt lényeges elemmel, melyekre érdemes odafigyelni honlapkészítés során. Ha lemaradtál volna cikkünk előző részéről, olvasd el most:

5 egyszerű tipp, hogy esztétikusabbá tedd honlapod megjelenését (1. rész)

 

Design tippek #6 – Használj profi képeket az oldalad elkészítésekor!

Az oldallátogatók pillanatok alatt kiszúrják a rossz, gyenge minőségű- vagy átlagos képeket. Használj tehát profi minőségű, egyedi képeket, fotókat oldaladon, vagy fektess pénzt abba, hogy minél egyedibb, ugyanakkor minőségi képekkel szereld fel oldalad.

 

Ha nem tehetjük meg, hogy egyedi képeket készítsünk oldalunk számára, érdemes befektetni már létező, ugyanakkor profi ún. „stock” fotókba. Ezen tartalmak többsége ugyan licence díjas, azonban minden esetben megéri a befektetést. A gyenge minőségű, silány képek haszontalanabbak, mint ha egyáltalán nem is használnánk képeket az oldalunkon.

 

Design tippek #7 – A betűtípusok jelentősége honlapkészítés során

Válasszon olyan betűtípust honlapjára, amely az összes böngészőben, és mobil eszközökön is jól olvashatóan jelenik meg. Ergonómiai szempontból kerüljük a talpas betűket, és ne használjunk túl kontrasztos színeket sem a szövegeknél.

 

Fontos tehát, hogy jól olvasható betűkészletet válasszunk, amelynek a mérete ne legyen kisebb 11 pontosnál. Amennyiben webes betűkészleteket (web fonts) használunk, érdemes kevesebb mint 3 stílust használni, elkerülve így az egyre növekvő oldalbetöltést.

 

Statikus oldalak esetében olyan betűméretet használjunk, amellyel 15-20 szó elfér egy sorban. Ugyanez a szabály dinamikus oldalak esetében is, ha a szélesség 900-1000px körüli.

Honlap tipográfia

 

Design tippek #8 – Olyan igényességgel tervezd meg az összes aloldalt, mintha csak a főoldalad lenne

A legtöbb honlapra látogató felhasználó nem a főoldalon keresztül lép be az oldalunkra. Érdemes tehát a kulcsfontosságú információkat úgy beépíteni oldalunkba, hogy az minden oldalon elérhető legyen a látogató számára.

 

Design tippek #9 – Használj responzív (méret érzékeny) designt – az eredmény garantáltan nem marad el

 A honlap tervezéskor, megrendeléskor mindenképp érdemes odafigyelni arra, hogy az aktuális honlap design responzív módon van-e felépítve. A mai rohanó világban kevés olyan ember van, akinek ne lenne okostelefonja, és ne használná azt a weben való böngészésre. Bizonyított tény, hogy a responzív oldalakat szívesebben látogatják a mobilról böngésző felhasználók. Átláthatóbb, kezelhetőbb, és szebben is jelenik meg a responzív módon felépített honlap a mobil eszközökön.

Responzív webdesign honlap

 

Design tippek #10 – Teszteld a designt

Az, hogy sikeres lesz e honlapunk, vagy elbukik az első komolyabb próbatételen, jobbára azon múlik mennyire sikerült kialakítani a teljes összhangot az oldalon belül. Optimalizáld honlapod, ha úgy érzed kevés a kattintás, helyezd át az ún. „call to action” gombokat, próbálkozz más színekkel, de soha ne hagyd annyiban.  Nagy cégek éveket töltöttek már el azzal, hogy melyik árnyalatú szín lenne a megfelelő az arculatukhoz. Érdemes ezekből a kisebbeknek is profitálni valamelyest, hiszen ha valaki egy stratégiával sikeres lett, akkor azzal valaki más is az lehet. 

 

Ha nincs időd mindenre odafigyelni, vagy csak szerenéd profi szakemberekre bízni a honlaptervezést, és kivitelezést, kérj ajánlatot tőlünk. Szakképzett grafikusainkkal, és programozóinkkal igyekszünk a maximumot nyújtani ügyfeleink részére. 

Kérj ajánlatot

 


Ossza meg!

 

Mit ér egy szép honlap, ha senki nem látogatja? Mit ér egy magas látogatottságú weboldal, ha az megjelenésében nem tükrözi cége szakértelmét?

 

Ugye Ön sem szeretné ha látogatói negatív képet alakítanának ki Önről, még mielőtt a vásárlóivá válnának?

 

Több éves szakértelemmel és tapasztalattal a hátunk mögött olyan komplett online megoldást kínálunk mely a mikro, kis- és középvállalkozások számára versenyképes pozíciót biztosít.

 

Marketing blog ízelítő

 

Programozót, webfejlesztőt keresünk!

Programozót, webfejlesztőt keresünk!

Több, mint 10 éves múltú, stabil hátterű hazai cég keres online alkalmazások fejlesztéséhez programozó kollégát. Programozót, webfejlesztőt keresünk!

2017-02-20

A Sony World Photography Awards 2017 döntős képei

A Sony World Photography Awards 2017 lélegzetelállító döntős képei

A Sony World Photography Awards, ami az egyik legnevesebb esemény a profi és amatőr fotóművészek körében, nemrégiben közzétette a döntős versenyzők képeit. Tovább

2017-06-16

z generáció marketing

A Z generáció – A digitális bennszülöttek a piacon

A Z generáció, azaz a jelenlegi 13-17 évesek, már mobillal kezdték az iskolát. Ellentétben az Y generációval, akik a mobilhasználat úttörői voltak, a Z tinik már bennszülötteknek számítanak. Tovább

2017-05-18

Google Earth újdonságok

Újítások a Google Earth-ben

A Google nemrégiben átalakította, megújította az Earth-öt, és egy dolog bizonyos, hogy megérte két évet várni rá. Tovább

2017-05-12

közösségi média marketing stratégia

9 hozzávaló a sikeres közösségi média marketinghez

A közösségi média ereje abban rejlik, hogy képes kiépíteni a márkaismertséget, és fokozni az un. ROI-t, azaz a megtérülést. Rengeteg biznisz marketing költségvetésében és stratégiájában tölt be domináns szerepet. Ha még nem végeztél közösségi média marketinget, elsőre talán nehéz feladatnak tűnhet, és rengeteg ember azt sem tudja, hol kezdjen bele. Tovább

2017-05-11

ingyenes ikonok

15 ingyenes ikonkészlet

Ha a webdesignra kerül a sor, főként az ui (felhasználói felület) design-ra, az ikonok kritikus szerepet játszanak benne. Ha helyesen használjuk őket, képesek fokozni bármely webdesign hatását, hozzáadott vizuális értékükkel. Azonban minden egyes alkalommal újonnan tervezett ikonokkal előrukkolni rendkívül időigényes, és nem túl praktikus megoldás. Tovább

2017-05-04

design díj nyertesek

A 2017-es design díj győztesei képekben

Az A' Design Award and Competition minden évben kihírdet egy design díj győztest, adott termékkategóriákban. Az idei versenyen kifejezetten erős volt a mezőny. Íme a kategóriák győztesei képekben. Tovább

2017-04-28

Tervezési felülvizsgálat menete

A hibátlan tervezési felülvizsgálat 7 lépésben

A tervezési felülvizsgálat lehet az egyik legstresszesebb feladat egy weboldal projektjében. Habár a visszacsatolás a folyamat egy értékes része, eljutni odáig nem könnyű. A tökéletes design felülvizsgálatához elkötelezettség szükséges, mind a vezető tevező, mind a csapat részéről. Te, mint designer, segíthetsz néhány alapszabály megállapításában, mely az asztalnál ülők körében rendkívül lényeges, valamin egy design projektet eredményez. Tovább

2017-04-27

lassú weboldal

Miért tölt be lassan a weboldalad, és mit tehetsz ellene?

Az interneten nincs helye lassú weboldalnak. Az átlagos Google felhasználó nem fog olyan oldalakkal bajlódni, aminek túl sok idő szükséges a betöltéshez. Ez a hozzáállás vezetett ahhoz, hogy a keresőmotor 2010 óta, a gyorsaságot is figyeleme veszi a rangsorolásnál. Tovább

2017-04-21

webdesign újdonságok

Néhány újdonság a webdesig világában áprilisban

A lista majdnem összes tagja ingyenes, és könnyen használható mind a szakértők, mind a kezdő webdesignerek számára. Tovább

2017-04-20

További cikkek