Egy korábbi cikkünkben már összefoglaltunk 5 fontos dolgot, melyek nélkülözhetetlenek egy valóban jól kinéző, professzionális honlaphoz. Most itt a folytatás, újabb öt lényeges elemmel, melyekre érdemes odafigyelni honlapkészítés során.

Kedvencek közé

2013-11-26

Szerző: K.D.

Esztétikus honlap megjelenés - 5 tipp neked (#2)

5 egyszerű tipp, hogy esztétikusabbá tedd honlapod megjelenését (2. rész)

Egy korábbi cikkünkben már összefoglaltunk 5 fontos dolgot, melyek nélkülözhetetlenek egy valóban jól kinéző, professzionális honlaphoz. Most itt a folytatás, újabb öt lényeges elemmel, melyekre érdemes odafigyelni honlapkészítés során. Ha lemaradtál volna cikkünk előző részéről, olvasd el most:

5 egyszerű tipp, hogy esztétikusabbá tedd honlapod megjelenését (1. rész)

 

Design tippek #6 – Használj profi képeket az oldalad elkészítésekor!

Az oldallátogatók pillanatok alatt kiszúrják a rossz, gyenge minőségű- vagy átlagos képeket. Használj tehát profi minőségű, egyedi képeket, fotókat oldaladon, vagy fektess pénzt abba, hogy minél egyedibb, ugyanakkor minőségi képekkel szereld fel oldalad.

 

Ha nem tehetjük meg, hogy egyedi képeket készítsünk oldalunk számára, érdemes befektetni már létező, ugyanakkor profi ún. „stock” fotókba. Ezen tartalmak többsége ugyan licence díjas, azonban minden esetben megéri a befektetést. A gyenge minőségű, silány képek haszontalanabbak, mint ha egyáltalán nem is használnánk képeket az oldalunkon.

 

Design tippek #7 – A betűtípusok jelentősége honlapkészítés során

Válasszon olyan betűtípust honlapjára, amely az összes böngészőben, és mobil eszközökön is jól olvashatóan jelenik meg. Ergonómiai szempontból kerüljük a talpas betűket, és ne használjunk túl kontrasztos színeket sem a szövegeknél.

 

Fontos tehát, hogy jól olvasható betűkészletet válasszunk, amelynek a mérete ne legyen kisebb 11 pontosnál. Amennyiben webes betűkészleteket (web fonts) használunk, érdemes kevesebb mint 3 stílust használni, elkerülve így az egyre növekvő oldalbetöltést.

 

Statikus oldalak esetében olyan betűméretet használjunk, amellyel 15-20 szó elfér egy sorban. Ugyanez a szabály dinamikus oldalak esetében is, ha a szélesség 900-1000px körüli.

Honlap tipográfia

 

Design tippek #8 – Olyan igényességgel tervezd meg az összes aloldalt, mintha csak a főoldalad lenne

A legtöbb honlapra látogató felhasználó nem a főoldalon keresztül lép be az oldalunkra. Érdemes tehát a kulcsfontosságú információkat úgy beépíteni oldalunkba, hogy az minden oldalon elérhető legyen a látogató számára.

 

Design tippek #9 – Használj responzív (méret érzékeny) designt – az eredmény garantáltan nem marad el

 A honlap tervezéskor, megrendeléskor mindenképp érdemes odafigyelni arra, hogy az aktuális honlap design responzív módon van-e felépítve. A mai rohanó világban kevés olyan ember van, akinek ne lenne okostelefonja, és ne használná azt a weben való böngészésre. Bizonyított tény, hogy a responzív oldalakat szívesebben látogatják a mobilról böngésző felhasználók. Átláthatóbb, kezelhetőbb, és szebben is jelenik meg a responzív módon felépített honlap a mobil eszközökön.

Responzív webdesign honlap

 

Design tippek #10 – Teszteld a designt

Az, hogy sikeres lesz e honlapunk, vagy elbukik az első komolyabb próbatételen, jobbára azon múlik mennyire sikerült kialakítani a teljes összhangot az oldalon belül. Optimalizáld honlapod, ha úgy érzed kevés a kattintás, helyezd át az ún. „call to action” gombokat, próbálkozz más színekkel, de soha ne hagyd annyiban.  Nagy cégek éveket töltöttek már el azzal, hogy melyik árnyalatú szín lenne a megfelelő az arculatukhoz. Érdemes ezekből a kisebbeknek is profitálni valamelyest, hiszen ha valaki egy stratégiával sikeres lett, akkor azzal valaki más is az lehet. 

 

Ha nincs időd mindenre odafigyelni, vagy csak szerenéd profi szakemberekre bízni a honlaptervezést, és kivitelezést, kérj ajánlatot tőlünk. Szakképzett grafikusainkkal, és programozóinkkal igyekszünk a maximumot nyújtani ügyfeleink részére. 

Kérj ajánlatot

 


Ossza meg!

 

Mit ér egy szép honlap, ha senki nem látogatja? Mit ér egy magas látogatottságú weboldal, ha az megjelenésében nem tükrözi cége szakértelmét?

 

Ugye Ön sem szeretné ha látogatói negatív képet alakítanának ki Önről, még mielőtt a vásárlóivá válnának?

 

Több éves szakértelemmel és tapasztalattal a hátunk mögött olyan komplett online megoldást kínálunk mely a mikro, kis- és középvállalkozások számára versenyképes pozíciót biztosít.

 

Marketing blog ízelítő

 

Hogyan írj jó hírlevelet

Az e-mail hírlevél igen régi, de elterjedt eszköz az online marketingben. Sokan úgy gondolják, hogy idejétmúlt és a közösségi médiában vagy blogolásban látják a jövőt. De nem, ez nem a múlté, nem vesztett fényéből és fontosságából. Gyakorlatban egyre jobban teljesít!  Tovább

2018-06-04

7 Marketing trend az idei évre

A marketing világa állandóan változik, pláne a közösségi média modern világában.  A brendeknek folyamatosan kihívás hogy versenyképesek maradjanak a piacon. Íme néhány  tendencia amivel érdemes foglalkozni Tovább

2018-06-01

REDESIGN

Mostanra az emberek mindent az interneten intéznek, legyen ez vásárlás, szórakozás, tájékozódás, kapcsolatteremtés, ügyintézés, cégek felkutatása stb. Ez van felgyorsult világban élünk!    Tovább

2018-06-01

A színek jelentősége a marketing világában

A marketingben tudatosan építenek a színekre, ugyanis számos kutatás és vizsgálat kimutatta, hogy a gyors döntésen alapuló vásárlások 80%-ánál színek alapján történik a döntés egy adott termék mellett. Így a színekre és hatásaikra mind a kereskedelemben, csomagolásokon, termékeken, reklámokban nagy hangsúlyt fektetnek! Tovább

2018-05-30

A jó design jó üzlet

De mi is az a jó design?! Gyakran feltett kérdés, rengeteg válasszal. Most összegyűjtöttük 2018 legdominánsabb trendjeit.   Tovább

2018-05-30

2018-as webdesign trendek

Mikor foglalkoztak utoljára a weboldalával? Tovább

2018-05-28

Programozót, webfejlesztőt keresünk!

Programozót, webfejlesztőt keresünk!

Több, mint 10 éves múltú, stabil hátterű hazai cég keres Budapest XIV. kerületében lévő székhelyére programozó kollégát, első sorban sitebuild, frontend feladatok ellátására. Csatlakozz egy fiatalos csapatba, ahol szakmailag is fejlődhetsz változatos munkáinknak köszönhetően!   Programozót, webfejlesztőt keresünk!

2018-03-21

A Sony World Photography Awards 2017 döntős képei

A Sony World Photography Awards 2017 lélegzetelállító döntős képei

A Sony World Photography Awards, ami az egyik legnevesebb esemény a profi és amatőr fotóművészek körében, nemrégiben közzétette a döntős versenyzők képeit. Tovább

2017-06-16

z generáció marketing

A Z generáció – A digitális bennszülöttek a piacon

A Z generáció, azaz a jelenlegi 13-17 évesek, már mobillal kezdték az iskolát. Ellentétben az Y generációval, akik a mobilhasználat úttörői voltak, a Z tinik már bennszülötteknek számítanak. Tovább

2017-05-18

Google Earth újdonságok

Újítások a Google Earth-ben

A Google nemrégiben átalakította, megújította az Earth-öt, és egy dolog bizonyos, hogy megérte két évet várni rá. Tovább

2017-05-12

További cikkek